Generali België vernieuwt fondsengamma met M&G Investments, Carmignac & Edmond de Rothschild Asset Management

Na de lancering van Care Invest II in mei 2015, zet Generali Belgium haar nieuwe strategie ‘Leven’ verder met de vernieuwing van haar fondsengamma voor tak 23-producten. De verzekeringsmaatschappij breidt dit fors uit met 5 nieuwe beleggingsfondsen die beheerd worden door Carmignac, M&G Investments, Edmond de Rothschild Asset Management en Capfi Delen. Generali biedt bovendien enkele absolute primeurs aan op de Belgische markt door als eerste een fonds van M&G Investments binnen tak 23 te integreren alsook 2 fondsen van Carmignac en 1 fonds van Edmond de Rothschild Asset Management. Met dit unieke fondsenaanbod creëert Generali via haar gamma beleggingsverzekeringen Fortuna niet enkel alternatieven voor beleggers die op zoek zijn naar rendement op lange termijn, maar zet het ook in op risicobeheersing door een gespreide investering en dynamische stop/loss aan te bieden. 

Uniek fondsenaanbod binnen tak 23 van topbeheerders M&G Investments, Carmignac en Edmond de Rothschild Asset Management

Door de lage rendementen van de klassieke spaarrekening en staatsobligaties blijft de belegger voorlopig op zijn honger zitten. Daarom zet Generali in op een nieuwe beleggingsaanpak door haar pijlers op tak 23 te richten. Na de succesvolle lancering van Care Invest II in mei 2015, vernieuwt Generali haar fondsengamma binnen tak 23 met 5 onderliggende beleggingsfondsen van de topbeheerders Carmignac, M&G Investments en Edmond de Rothschild Asset Management. Het fonds M&G Dynamic Allocation van M&G Investments, de gerenommeerde Britse fondsenbeheerder die sinds begin dit jaar aanwezig is op de Belgische markt, wordt via Generali voor het eerst aangeboden binnen tak 23 in België. Daarnaast zijn binnen dit segment de onderliggende fondsen ‘Carmignac Portfolio Global Bond’ en ‘Carmignac Portfolio Investissement Latitude’ en ‘Global Value’, beheerd door Edmond de Rothschild Asset Management, vandaag enkel bij Generali te verkrijgen.

Tom Vanham, Chief Distribution Officer van Generali Belgium, licht toe:

De uitbreiding van ons fondsengamma past perfect binnen onze strategie Leven waarbij we voor onze klanten alternatieven willen creëeren in de huidige beleggingscontext door producten aan te reiken met een sterk rendementspotentieel op lange termijn. De Belgische primeur van het topfonds van M&G Investments en de investeringen die wij via Carmignac en Edmond de Rothschild Asset Management doen, onderstrepen bovendien onze hernieuwde focus op tak 23 en onze wil te innoveren.

Risicobeheersing: gespreide investering en dynamische stop/loss

Veel particulieren parkeren nog steeds hun geld op hun spaarboekje uit angst voor het risico van beleggingsproducten. Daarom zocht Generali flexibele fondsen die zich aanpassen aan de marktomstandigheden en met een hoog rendementspotentieel op lange termijn.

Via haar gamma beleggingsverzekeringen Fortuna voorziet Generali ingebouwde veiligheidsmechanismen die de klant een extra bescherming geven. Door stap per stap te beleggen in een fonds naar keuze  wordt de belegging gespreid in de tijd waardoor de klant aan een verschillende koers aankoopt. Daarnaast is er ook een dynamische stop/loss die ervoor zorgt dat de klant enerzijds de opgebouwde winsten kan veiligstellen en anderzijds op het juiste moment kan uitstappen om zijn winst veilig te stellen tegen een beursdaling.

Tak 23 voor successieplanning en fiscaal sparen

In het najaar zal door de optie van 2 verzekeringnemers en 2 verzekerden de beleggingsverzekering eveneens kunnen aangewend worden voor successieplanning. Op deze manier biedt tak 23 nog meer voordelen en kan een ouder op een fiscaalvriendelijke manier zijn vermogen overdragen aan de kinderen.

De fondsen zullen dan eveneens beschikbaar zijn binnen pensioensparen en langetermijnsparen.

Overzicht fondsen

Generali Belgium biedt onderstaande fondsen vanaf 24 augustus 2015 aan binnen de beleggingsverzekering Fortuna (voor investeringen vanaf €10.000) en Profilife (vanaf €37,5 per maand):

  1. Generali Carmignac Global Bonds, volledig geïnvesteerd in het onderliggend fonds Carmignac Portfolio Global Bond
  2. Generali Carmignac Patrimoine, volledig geïnvesteerd in het onderliggend fonds Carmignac Patrimoine
  3. Generali Carmignac Portfolio Investissement Latitude, volledig geïnvesteerd in het onderliggend fonds Carmignac Portfolio Investissement Latitude
  4. Generali M&G Dynamic Allocation, volledig geïnvesteerd in het onderliggend fonds M&G Dynamic Allocation
  5. Generali Global Value beheerd door Edmond de Rotschild Asset Management

Meer info over deze fondsen en beleggingsverzekeringen vindt u op generali.be

Over Generali Belgium 

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530 000 klanten en verkoopt ze een waaier levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2014 bedroegen de totale premie-inkomsten € 598 miljoen. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt 5,5 miljard euro.

In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen van meer dan 1.500 multinationals.

Over Generali Group 

De Generali Groep is een van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd met een totaal van € 70 miljard aan premie-inkomsten in 2014. Met 78 000 werknemers wereldwijd en meer dan 72 miljoen klanten in meer dan 60 landen bezit de Groep een leiderspositie op de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in.

Contacteer ons
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Over ATHORA

Over Athora Belgium N.V.

Athora Belgium (het vroegere Generali Belgium) is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf telt 400 medewerkers, bedient 530.000 klanten en biedt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen aan via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. www.athora.com/be

Over Athora Holding Ltd.

Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich focust op de Europese markt. Het bedrijf zet haar focus, kapitaal, tijd en technische expertise in om klanten een stabiel en langetermijn rendement op haar producten aan te bieden. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Belgium N.V., Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd (Bermuda). De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com.