Veerle Desmet nieuwe Director Non Life Generali Belgium

Generali Belgium heeft Veerle Desmet aangesteld als nieuwe Director Non Life. Ze heeft 20 jaar ervaring in de verzekeringssector en is sinds november 2014 actief bij Generali. Als Director Non Life zal Veerle Desmet zich inzetten om de marktpositie van Generali Belgium op vlak van schadeverzekeringen te versterken.

Veerle Desmet is sinds november 2014 actief bij Generali als Non Life Operations Director. Voordien deed zij ervaring op bij ING waar ze tussen 2001 en 2014 verschillende posities binnen de afdeling verzekeringen bekleedde, onder meer als Head of Product & Operations Personal Lending & Insurance, Head of Product Management Insurance Retail en Manager Operations Life. Tussen 1995 en 2001 werkte ze voor BBL Life als manager telecel en manager training insurances.

Als Director Non Life zal Veerle verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten binnen de schadeverzekeringen van Generali en zal ze een team van 120 medewerkers aansturen. Binnen die functie streeft ze ernaar om de expertise van Generali in Non Life nog beter in de markt te zetten.

“Zowel in levensverzekeringen als in schadeverzekeringen heb ik een ruime ervaring opgedaan in de sector. Als Director Non Life bij Generali heb ik de volgende uitdaging in mijn carrière gevonden. Generali Belgium heeft dit jaar onder meer ingezet op het productgamma in schadeverzekeringen en ik kijk er alvast naar uit om samen met het team deze producten in de markt te zetten en de komende jaren verder uit te bouwen. Ik ben dan ook erg verheugd dat Generali Belgium mij deze kans aanbiedt.” zegt Veerle Desmet.

Martin Sturzlbaum, CEO van Generali Belgium: “Met de lancering van de nieuwe autoverzekering in januari en de woning en familiale verzekering vorige maand, heeft Generali Belgium het jaar sterk ingezet wat betreft schadeverzekeringen. Naast ons ruime aanbod aan levensverzekeringen, met onder andere Care Invest II als meest recente lancering, vormen schadeverzekeringen een tweede belangrijke pijler in onze vernieuwde marktstrategie. We zijn ervan overtuigd dat Veerle de nodige ervaring heeft om deze tak van ons bedrijf optimaal te beheren.”

Over Generali België 

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530 000 klanten en verkoopt ze een waaier levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2014 bedroegen de totale premie-inkomsten € 598 miljoen. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt 5,5 miljard euro.

In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen van meer dan 1.500 multinationals.

Over Generali Group 

De Generali Groep is een van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd met een totaal van € 70 miljard aan premie-inkomsten in 2014. Met 78 000 werknemers wereldwijd en meer dan 72 miljoen klanten in meer dan 60 landen bezit de Groep een leiderspositie op de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in.

Contacteer ons
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Over ATHORA

Over Athora Belgium N.V.

Athora Belgium (het vroegere Generali Belgium) is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf telt 400 medewerkers, bedient 530.000 klanten en biedt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen aan via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. www.athora.com/be

Over Athora Holding Ltd.

Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich focust op de Europese markt. Het bedrijf zet haar focus, kapitaal, tijd en technische expertise in om klanten een stabiel en langetermijn rendement op haar producten aan te bieden. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Belgium N.V., Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd (Bermuda). De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com.