Generali lanceert Care Invest II: een unieke beleggingsverzekering met gediversifieerd aanbod aan stabiele vastgoedbeleggingen

Care Invest II als speerpunt van de vernieuwing van het Leven-gamma

Brussel – Generali lanceert Care Invest II, een beleggingsverzekering die gekoppeld is aan een fonds samengesteld uit gediversifieerde vastgoedbeleggingen in Belgische rusthuizen en andere belangrijke vastgoedsegmenten. Care Invest II is een unieke en exclusieve combinatie waarmee beleggers hun portefeuille kunnen diversifiëren en waarmee een hoog rendementspotentieel wordt beoogd. In tegenstelling tot Care Invest, gelanceerd in oktober 2012, focust Care Invest II van Generali niet meer uitsluitend op één bepaalde vastgoedsector. Het product verenigt immers diverse takken van vastgoedbeleggingen: rusthuizen, genoteerd vastgoed en beleggingen op korte termijn. Daarnaast plaatst Care Invest II ook de klemtoon op enerzijds stabiliteit, met beleggingen in de stabiele rusthuissector en kortetermijnbeleggingen, en anderzijds op nabijheid door zich vooral te concentreren op Belgisch vastgoed. De exclusieve inschrijvingsperiode loopt van 19 mei tot 26 juni. De lancering van Care Invest II kadert in de nieuwe strategie van Generali Belgium voor het segment Leven. 

Een gediversifieerd alternatief voor de klassieke beleggingsproducten

Care Invest II is de opvolger van het succesvolle Care Invest en Care Invest Single Premium. Generali wil klanten die over liquide middelen beschikken, en die hun beleggingsportefeuille willen diversifiëren, een waardig alternatief bieden voor de klassieke beleggingsproducten. Care Invest II is namelijk een tak 23-levensverzekering, gekoppeld aan een fonds met laag risico (risicoklasse 1) dat uit drie pijlers bestaat: rusthuizen, genoteerd vastgoed en kortetermijnbeleggingen. Dit fonds wil beleggers een hoog rendementpotentieel aanreiken maar tegelijk naar stabiliteit streven. Hiervoor wordt gerekend op de groeiende vraag naar plaatsen in rusthuizen en op de Belgische vastgoedsector die stabiel en aantrekkelijk blijft. Bij een onverwachte marktverandering kunnen veilige kortetermijnproducten bovendien de stabiliteit van de beleggingen versterken. Verder focust Care Invest II ook op de nabijheid van de beleggingen, aangezien minstens 50% van de investeringen naar Belgisch vastgoed gaat.

Investeren in vastgoed zonder administratieve rompslomp

Onderzoek uit 2014 leert dat 80% van de professionele beheerders van 500 vastgoedbedrijven beleggingen in Belgisch vastgoed aantrekkelijk tot zeer aantrekkelijk vinden. Care Invest II biedt dus een gediversifieerde toegang tot deze interessante markt en schermt de beleggers tegelijk af van de zorgen die eigenaars die rechtstreeks in studentenkamers of appartementen investeren, gewoonlijk hebben. Bovendien geniet de belegger van de troeven van een verzekeringscontract. Dat betekent dat hij geen beurstaks en geen onroerende voorheffing betaalt. En wat tot slot de successie betreft, kan de belegger vrij de begunstigde bij overlijden kiezen en dus zijn successie plannen.

Tom Vanham, Chief Distribution Officer bij Generali Belgium:

Met een wereldwijde vastgoedportefeuille van 28 miljard euro, waarvan 300 miljoen in België, legt Generali een ruime expertise voor in de vastgoedsector, met beleggingen in een gevestigde markt en een perspectiefrijke sector. Wie in Care Invest II belegt, kan dus rekenen op onze jarenlange  ervaring. Deze nieuwe, unieke beleggingsformule streeft naar een hoog rendementspotentieel voor de beleggers en garandeert tegelijk stabiliteit en nabijheid van de beleggingen. Dit past perfect in onze strategie om klanten waardige alternatieve beleggingsproducten aan te bieden, die bovendien aangepast zijn aan de realiteit van vandaag, met name de groeiende vraag naar rusthuizen en de stevige zekerheid van de Belgische vastgoedmarkt.

Intekenen op Care Invest II verloopt via een eenmalige storting voor een bedrag van minimum € 15.000. De inschrijvingsperiode voor Care Invest II loopt van 19 mei tot en met 26 juni 2015 (onder voorbehoud van vroegtijdige afsluiting).

Productvernieuwing in 2015

De lancering van Care Invest II past in de nieuwe richting van Generali voor het segment Leven. Tom Vanham: 

Wij merken bij de beleggers vandaag veel appetijt in hun zoektocht naar rendement. We willen hen een oplossing aanreiken. Het is ons doel grenzen te verleggen met ons productengamma 'Leven', en Care Invest II is ons eerste speerpunt om onze klanten een alternatief te bieden voor  de huidige beleggingscontext door de combinatie van een hoog rendementspotentieel en een laag risico.

Over Generali Belgium

 Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530 000 klanten en verkoopt ze een waaier levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2014 bedroegen de totale premie-inkomsten € 598 miljoen.In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen van meer dan 1.500 multinationals.

Over Generali Group

De Generali Groep is een van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd met een totaal van € 70 miljard aan premie-inkomsten in 2014. Met 78 000 werknemers wereldwijd en meer dan 72 miljoen klanten in meer dan 60 landen bezit de Groep een leiderspositie op de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in.

 

 

 

 

 

Contacteer ons
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Over ATHORA

Over Athora Belgium N.V.

Athora Belgium (het vroegere Generali Belgium) is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf telt 400 medewerkers, bedient 530.000 klanten en biedt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen aan via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. www.athora.com/be

Over Athora Holding Ltd.

Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich focust op de Europese markt. Het bedrijf zet haar focus, kapitaal, tijd en technische expertise in om klanten een stabiel en langetermijn rendement op haar producten aan te bieden. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Belgium N.V., Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd (Bermuda). De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com.