Generali Belgium versterkt haar verankering in België

Uitbreiding vastgoedportefeuille door de aankoop van iconisch gebouw op Sint-Goedeleplein in Brussel

Brussel, Generali Belgium koopt een iconisch gebouw over van de investeringsvennootschap Petercam, als onderdeel van haar vastgoedbeleggingen. Het gebouw is gelegen op het Sint-Goedeleplein 19 – 21 in Brussel.

Met de aankoop van het gebouw wil Generali Belgium haar vastgoedportefeuille een meerwaarde bieden. Het gebouw is volledig verhuurd en is momenteel in gebruik door de Nationale Bank van België. Olivier Pauwels, CIO van Generali Belgium:

We zijn verheugd om dit gerenommeerd gebouw toe te voegen aan onze portefeuille. De centraal gelegen locatie in onze hoofdstad en de daaraan gekoppelde rentabiliteit van het gebouw, sluiten goed aan bij onze beleggingsstrategie. Via deze overname zorgen we voor een gediversifieerde inkomstenbasis in een uitdagende omgeving, met lage rentetarieven.”

Generali Belgium heeft in totaal 24 miljoen euro geïnvesteerd in de overname van het gebouw. De totale omvang van hun vastgoedportefeuille bedraagt meer dan 200 miljoen euro.

Meer info over Generali Belgium vindt u op generali.be

Contacteer ons
Bruno Peelman Marketing & Communication, Generali Belgium
Bruno Peelman Marketing & Communication, Generali Belgium
Over GENERALI

OVER GENERALI BELGIUM

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf bedient 530.000 klanten en verkoopt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. Sinds 2 januari 2019 is Athora Holding Ltd. de nieuwe aandeelhouder van Generali Belgium. De naamsverandering naar Athora Belgium is voorzien in juni 2019. www.generali.be

OVER ATHORA HOLDING Ltd.

Athora is, dankzij haar dochterondernemingen, een specialist in het aanbieden van oplossingen in de Europese verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt verzekeraars oplossingen bij acquisities, de overdracht van portefeuilles en herverzekeringsmogelijkheden, om kapitaal, managementcapaciteiten of bedrijfsmiddelen beschikbaar te maken. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Generali Belgium, Athora Lebensversicherung AG, gevestigd in Wiesbaden, Athora Ireland plc, gevestigd in Dublin en Athora Life Re Ltd, gevestigd in Bermuda. De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com