Generali Belgium lanceert uniek vastgoedinvesteringsfonds Flex Immo naar aanleiding van 115-jarig bestaan in België

Generali Belgium vierde dinsdag haar 115e verjaardag in België. Voor die gelegenheid lanceert de verzekeringsmaatschappij Flex Immo, een flexibel vastgoedinvesteringsfonds dat uitsluitend verkrijgbaar is via Generali Belgium binnen de beleggings- en spaarverzekeringen Fortuna di Generali en Profilife. Investeren in vastgoed is populair bij de Belgische belegger en Generali heeft met Generali Investments, die dit nieuwe fonds beheert, en Generali Real Estate, een uitgebreide vastgoedexpertise.  Dit beleggingsfonds, dat exclusief door Generali op de Belgische markt wordt aangeboden, biedt de mogelijkheid om te investeren in onroerend goed en tegelijkertijd te profiteren van de voordelen van een tak 23-levensverzekering. Dit nieuwe fonds laat iedereen toe om te investeren in vastgoed en biedt beleggers een nieuw alternatief voor de klassieke beleggingproducten.

Beleggen in vastgoedfondsen met groeipotentieel

Generali Flex Immo heeft als doel een stabiel en regelmatig rendement te genereren en het kapitaal te behouden wanneer de markten zakken of sterk volatiel zijn. Minstens 50 procent van het fonds is geïnvesteerd in Europese vastgoedaandelen, met een voorkeur voor de Belgische en Nederlandse vastgoedmarkt. Daarna volgen andere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk. Als het rendement interessant blijkt, kan er ook worden geïnvesteerd in Zuid- en Oost-Europese aandelen.

De aandelen zijn gespreid over verschillende vastgoedsegmenten met hoge potentiële prestaties zoals commerciële centra, kantoren en onroerend goed. Onder de supervisie van Generali Real Estate selecteert Generali Investments de vastgoedaandelen met het meeste groeipotentieel op basis van de waardering van de onderneming en de onderliggende vastgoedobjecten.

Flexibel beheer van fondsen

Het overige percentage aandelen van het fonds kan, afhankelijk van de verwachte marktevolutie, belegd worden in korte-termijnobligatiemarkten van de eurozone, die eveneens beheerd worden door Generali Investments. De samenstelling van het fonds wordt maandelijks herzien, maar kan ook tussentijds herbekeken worden.

"Generali Belgium wist in het verleden al te innoveren op het vlak van vastgoedinvesteringsfondsen met de lancering van Care Invest in 2012 en opvolger Care Invest II in 2015. De kennis van Generali Investments als toonaangevende vermogensbeheerder in combinatie met de expertise van Generali Real Estate maakt van Flex Immo een uniek fonds. Onze makelaars willen inspelen op de stijgende populartiteit van vastgoedinvesteringen bij Belgische beleggers en waren vragende partij voor een nieuw product dat hun klanten de kans biedt om te investeren in fondsen met groeipotentieel. Flex Immo is een meerwaarde voor de beleggersportefeuille en past perfect binnen onze innovatieve strategie voor het segment Leven," zegt Tom Vanham, Chief Distribution Officer bij Generali Belgium.

Generali Flex Immo is een beleggingsfonds beschikbaar in de tak 23-producten van Generali Belgium. Fortuna di Generali en Profilife zijn tak 23-levensverzekeringsproducten van Generali NV. Het financiële risico van de beleggingsfondsen wordt volledig door de verzekeringsnemer gedragen. De rendementen uit het verleden zijn geen waarborg voor de toekomst. De fiscale behandeling wordt toegepast in overeenstemming met de wetgeving die van toepassing is op dit moment en is afhankelijk van de individuele situatie van elke klant. Deze fiscale behandeling kan aan latere veranderingen onderhevig zijn. Voor bijkomende informatie nodigen wij u uit om de infofiches en de beheersreglementen te raadplegen die beschikbaar zijn bij de maatschappij en op www.generali.be.

Over Generali Belgium

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530 000 klanten en verkoopt ze een waaier levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2015 bedroegen de totale premie-inkomsten 671 miljoen euro. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt 5,5 miljard euro.

In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen van meer dan 1.500 multinationals.

Over de Generali Groep

De Generali Groep is een van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd met een totaal van 74 miljard euro aan premie-inkomsten in 2015. Met 76 000 werknemers wereldwijd en meer dan 72 miljoen klanten in meer dan 60 landen bezit de Groep een leiderspositie op de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in.

 

Contacteer ons
Tess Desmecht Account Executive, Grayling
Tess Desmecht Account Executive, Grayling
Over ATHORA

Over Athora Belgium N.V.

Athora Belgium (het vroegere Generali Belgium) is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf telt 400 medewerkers, bedient 530.000 klanten en biedt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen aan via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. www.athora.com/be

Over Athora Holding Ltd.

Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich focust op de Europese markt. Het bedrijf zet haar focus, kapitaal, tijd en technische expertise in om klanten een stabiel en langetermijn rendement op haar producten aan te bieden. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Belgium N.V., Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd (Bermuda). De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com.