Generali Belgium breidt fondsengamma uit met DNCA Investments, La Financière de l'Echiquier, ETHENEA Independent Investors S.A. en Generali Investments

Introductie beleggingsverzekering met twee verzekeringsnemers en twee verzekerden

Na de succesvolle introductie van 5 nieuwe beleggingsfondsen in augustus 2015, focust Generali Belgium verder op tak 23 door de beleggingsverzekering Fortuna di Generali en de spaarverzekering Profilife uit te breiden. De verzekeringsmaatschappij lanceert 6 nieuwe beleggingsfondsen die beheerd worden door DNCA Investments, La Financière de l'Echiquier, ETHENEA Independent Investors S.A. en Generali Investments. Met deze investeringen creëert Generali Belgium alternatieven voor beleggers die op zoek zijn naar rendement op de lange termijn.

Daarnaast voorziet Generali Belgium binnen het gamma Fortuna di Generali ook in de uitbreiding van haar veiligheidsmechanismen, met de toevoeging van de optie 'twee verzekeringnemers en twee verzekerden'. Met die veiligheidsopties wil Generali Belgium inspelen op de volatiliteit van de markten door een maximale veiligheid voor de klant te garanderen.

Uitbreiding van het fondsenaanbod binnen tak 23 met topbeheerders DNCA Investments, La Financière de l'Echiquier, ETHENEA Independent Investors S.A. en Generali Investments

In het huidige economische klimaat van lage spaarrentes, moeten spaarders op zoek naar alternatieven om rendement te halen. Na de succesvolle introductie in augustus 2015 van 5 beleggingsfondsen die beheerd worden door Carmignac, M&G Investments, Edmond de Rothschild Asset Management en Capfi Delen, gaat de verzekeringsmaatschappij nu verder met  de uitbreiding van het tak 23-aanbod Fortuna di Generali en Profilife met 6 nieuwe beleggingsfondsen die beheerd worden door DNCA Investments, La Financière de l'Echiquier, ETHENEA Independent Investors S.A. en Generali Investments.

Introductie nieuw veiligheidsmechanisme: beleggingsverzekering met twee verzekeringnemers en twee verzekerden

Bij de introductie van de 5 eerste beleggingsfondsen in augustus 2015, bouwde Generali Belgium voor de beleggingsverzekering Fortuna di Generali gratis veiligheidsmechanismen in om de klant extra te beschermen.  De drie reeds bestaande opties zijn gespreide investering, dynamische "stop loss" en automatische herbelegging.

Generali Belgium voegt daar nu binnen het gamma Fortuna di Generali de unieke optie aan toe om een beleggingsverzekering te onderschrijven met 2 verzekeringsnemers en 2 verzekerden. Met deze vierde optie kan de klant zichzelf beter beschermen bij het overlijden van een van beide verzekeringsnemers. Wanneer de eerste verzekeringnemer overlijdt, worden alle rechten overgedragen aan de andere verzekeringnemer.

"De toevoeging van 6 nieuwe fondsen maakt ons aanbod nog aantrekkelijker en versterkt onze ambitie om marktleider te worden in tak 23-producten," zegt Tom Vanham, Chief Distribution Officer van Generali Belgium. "Met de uitbreiding van het fondsengamma en de opties speelt Generali Belgium in op de problematiek van de volatiele markten. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie van gerenommeerde fondsbeheerders en onze unieke beschermingsmechanismen een adequate oplossing biedt voor de klant."

Overzicht fondsen

Generali Belgium biedt de volgende nieuwe fondsen aan binnen de beleggingsverzekeringen Fortuna di Generali (eenmalige storting) en Profilife (recurrent sparen):

  1. Generali DNCA Invest Eurose: gediversifieerd fonds met een blootstelling van 35% aan aandelenmarkten gebruikmakend van 4 activaklassen – aandelen, obligaties, converteerbare obligaties en montetaire producten in de eurozone om zich aan te passen aan de verschillende marktomstandigheden.
  2. Generali DNCA Invest Miuri: een absolute return fonds dat belegt in Europese aandelen met een netto marktblootstelling van +/- 30% en een lagere volatiliteit dan de aandelenmarkten.
  3. Generali Echiquier ARTY: gediversifieerd en flexibel fonds dat in aandelen en obligaties van Europese bedrijven belegt. Via een discretionair en opportunistisch beheer op de rente- en aandelenmarkten streeft de vermogensbeheerder naar een rendement op de middellange termijn.
  4. Generali Ethna-AKTIV: belegt zijn vermogen in effecten van allerlei aard en richt zich in de eerste plaats op de realisatie van een adequate waardegroei in euro, met waardestabiliteit, kapitaalbeveiliging en liquiditeit van de activa onder beheer als criteria.
  5. Generali Ethna-DYNAMISCH: kan voor het grootste deel worden belegd in aandelen, aandelenfondsen en equivalenten, gaande van 0% tot maximum 70%. Het fonds heeft als doel om het kapitaal op de lange termijn te behouden en een aantrekkelijk rendement te bieden.
  6. Generali GF Fidélité: een op overtuiging gebaseerd, gediversifieerd fonds met een conservatief risicoprofiel en het doel om het kapitaal op een voorzichtige manier te valoriseren. GF Fidélité wordt actief beheerd, waarbij minstens 65% van de activaportefeuille wordt belegd in vastrentende instrumenten, terwijl de blootstelling aan aandelen- en multistrategiefondsen beperkt is tot 35%.

Meer info over deze fondsen en beleggingsverzekeringen vindt u op generali.be

 

Over Generali Belgium 

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530 000 klanten en verkoopt ze een waaier levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2014 bedroegen de totale premie-inkomsten € 598 miljoen. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt 5,5 miljard euro.

In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen van meer dan 1.500 multinationals.

Over Generali Group 

De Generali Groep is een van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd met een totaal van € 70 miljard aan premie-inkomsten in 2014. Met 78 000 werknemers wereldwijd en meer dan 72 miljoen klanten in meer dan 60 landen bezit de Groep een leiderspositie op de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in.

Contacteer ons
Tess Desmecht Account Executive, Grayling
Tess Desmecht Account Executive, Grayling
Over ATHORA

Over Athora Belgium N.V.

Athora Belgium (het vroegere Generali Belgium) is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf telt 400 medewerkers, bedient 530.000 klanten en biedt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen aan via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. www.athora.com/be

Over Athora Holding Ltd.

Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich focust op de Europese markt. Het bedrijf zet haar focus, kapitaal, tijd en technische expertise in om klanten een stabiel en langetermijn rendement op haar producten aan te bieden. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Belgium N.V., Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd (Bermuda). De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com.