Generali Belgium (Athora) maakt brandverzekering op basis van foto woning mogelijk

Brussel – Generali Belgium - sinds kort deel van Athora Group - lanceert een wereldwijde primeur. Door eenvoudig een foto van een woning te nemen, kan een makelaar een offerte voor een brandverzekering opmaken. Via het gebruik van artificiële intelligentie en geolocalisatie herkent het systeem alle nodige parameters. Een brandverzekering afsluiten was nog nooit zo eenvoudig.

Na de Quick Quote Car in 2018 (autoverzekering door middel van een foto van een wagen), gaat Generali Belgium vandaag nog een stap verder: de Quick Quote Home. Op basis van een foto van een woning kan een makelaar onmiddellijk de waarde van het huis en de prijs van de brandverzekering berekenen, in minder dan 60 seconden. Het volstaat om een foto van de woning met de app te nemen (of het adres in te brengen). De app verrijkt automatisch de foto met externe gegevens, wat resulteert in een 3D-simulatie van de woning. De makelaar moet enkel het niveau van afwerking van de woning specificeren en klaar is kees. Eventueel kan de makelaar nog enkele vrijblijvende waarborgen aanvinken (diefstal, rechtsbijstand, home-assistance,...).

De tijdswinst is overduidelijk. Het is niet meer nodig om een hele reeks vragen in te vullen (hoogte plafonds, details over sanitair, aantal kamers, type verwarmingsketel, enz...). Daarnaast is het ook de ideale manier om zich ‘correct’ te verzekeren (niet onder-, maar ook niet oververzekerd). Het systeem bepaalt automatisch de waarde van het huis en de inboedel. Indien nodig kan de makelaar dit manueel aanpassen.

Johan Guelluy, Chief Innovation Officer Generali Belgium: “Naar aanleiding van Batibouw spreekt men vaak over smart building. Wel, dit is smart insurance. Nog nooit was een brandverzekering afsluiten zo eenvoudig. Door een combinatie te maken van ons informaticasysteem met verschillende publieke databases - zoals onder andere het kadaster - zijn we erin geslaagd om een unieke tool te ontwikkelen. In samenwerking met de start-up Rockestate kunnen we zelfs een 3D simulatie van de woning aanbieden. Dit laat de verzekeringsmakelaar toe om op een snelle, correcte en transparante manier een offerte voor een brandverzekering in functie van de behoeften van de klant op te maken. Geen enkele verzekeraar ter wereld biedt dit reeds aan.”

 

Contacteer ons
Bruno Peelman Perscontact/Contact presse, Generali Belgium
Bruno Peelman Perscontact/Contact presse, Generali Belgium
Over ATHORA

Over Athora Belgium N.V.

Athora Belgium (het vroegere Generali Belgium) is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf telt 400 medewerkers, bedient 530.000 klanten en biedt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen aan via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. www.athora.com/be

Over Athora Holding Ltd.

Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich focust op de Europese markt. Het bedrijf zet haar focus, kapitaal, tijd en technische expertise in om klanten een stabiel en langetermijn rendement op haar producten aan te bieden. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Belgium N.V., Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd (Bermuda). De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com.