Dorsan van Hecke nieuwe Director Life Generali Belgium

Dorsan van Hecke is door Generali Belgium aangesteld als nieuwe Director Life. Hij heeft een uitgebreide expertise in financial management en kan rekenen op een jarenlange ervaring in de verzekeringssector. Met deze benoeming zet Generali Belgium de strategische vernieuwingen binnen de tak Leven verder.

Dorsan van Hecke heeft een Master Financial Management behaald aan de Vlerick Management School en volgde tussen 2013 en 2014 een Executive Program in Management and Philosophies aan de Solvay Business School. Hij startte zijn carrière bij Accenture, waar hij tussen 2003 en 2005 actief was als management consultant. Van 2005 tot 2006 werkte hij voor Callataÿ & Wouters (vandaag Sopra Banking Software) als group controller. Vervolgens was hij tot 2008 EMEA regional financial controller voor Citigroup. Sinds 2008 was Dorsan van Hecke actief binnen verschillende managementfuncties bij Delta Lloyd Life: planning & control manager, premium collection manager, corporate strategy officer en head of marketing.

Binnen zijn nieuwe positie als Director Life zal Dorsan verantwoordelijk zijn voor het segment levensverzekeringen van Generali Belgium, zowel retail als corporate.

Dorsan van Hecke: “Tijdens mijn carrière heb ik kennis kunnen maken met de verschillende aspecten van levensverzekeringen, zowel in de consultancy, financiën als in de verzekeringssector. Deze nieuwe uitdaging die Generali Belgium aanbiedt, is in dat opzicht een logische volgende stap in mijn professionele carrière. Zij zijn namelijk volop bezig met de strategische vernieuwing van het segment Leven. Ik ben erg verheugd om deel te mogen uitmaken van dit project.”

“Bij Generali Belgium zijn we erg tevreden met de komst van Dorsan als Director Life. Na de recente aanstelling van Veerle Desmet als Director Non Life, kunnen we nu voor de strategische vernieuwing van het segment Leven rekenen op de ruime ervaring en expertise van Dorsan. Eerder dit jaar lanceerden we in dat kader al Care Invest II en vernieuwden we het gamma beleggingsverzekeringen met nieuwe fondsen van topbeheerders en gratis financiële opties. Wij heten Dorsan welkom en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie”, zegt Martin Sturzlbaum, CEO van Generali Belgium.

Over Generali Belgium 

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België en vormt een onderdeel van de Generali Groep. Vanuit het hoofdkantoor in Brussel bedient de maatschappij 530 000 klanten en verkoopt ze een waaier levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1000 onafhankelijke makelaars in het hele land. In 2014 bedroegen de totale premie-inkomsten € 598 miljoen. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt 5,5 miljard euro.

In België is de Generali Groep ook aanwezig via drie belangrijke dochterondernemingen zijnde Generali Real Estate (GRE) dat bijna 147.000 m² beheert in kantoor- en residentiële gebouwen, Europ Assistance, een van de wereldleiders in bijstand en voor bedrijven Generali Employee Benefits (GEB), dat internationale coördinatie en monitoring biedt van programma's en groepsverzekeringsplannen van meer dan 1.500 multinationals.

Over Generali Group 

De Generali Groep is een van de grootste verzekeringsgroepen wereldwijd met een totaal van € 70 miljard aan premie-inkomsten in 2014. Met 78 000 werknemers wereldwijd en meer dan 72 miljoen klanten in meer dan 60 landen bezit de Groep een leiderspositie op de West-Europese markten en neemt ze een steeds belangrijkere plaats in Centraal- en Oost-Europa en Azië in.

Contacteer ons
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Saar Bentein Senior Consultant, Grayling
Over GENERALI

OVER GENERALI BELGIUM

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf bedient 530.000 klanten en verkoopt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. Sinds 2 januari 2019 is Athora Holding Ltd. de nieuwe aandeelhouder van Generali Belgium. De naamsverandering naar Athora Belgium is voorzien in juni 2019. www.generali.be

OVER ATHORA HOLDING Ltd.

Athora is, dankzij haar dochterondernemingen, een specialist in het aanbieden van oplossingen in de Europese verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt verzekeraars oplossingen bij acquisities, de overdracht van portefeuilles en herverzekeringsmogelijkheden, om kapitaal, managementcapaciteiten of bedrijfsmiddelen beschikbaar te maken. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Generali Belgium, Athora Lebensversicherung AG, gevestigd in Wiesbaden, Athora Ireland plc, gevestigd in Dublin en Athora Life Re Ltd, gevestigd in Bermuda. De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com