Dorsan van Hecke nieuwe Chief Distribution Officer Generali Belgium

Dorsan van Hecke is door Generali Belgium aangesteld als nieuwe Chief Distribution Officer. Dorsan trad in 2015 in dienst bij Generali als Director Life. Hij heeft een uitgebreide expertise in verzekeringen en kan rekenen op een jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening.

Dorsan van Hecke heeft een Master Financial Management behaald aan de Vlerick Management School en volgde tussen 2013 en 2014 een Executive Program in Management and Philosophies aan de Solvay Business School. Hij startte zijn carrière bij Accenture, waar hij tussen 2003 en 2005 actief was als consultant. Van 2005 tot 2006 werkte hij voor Callataÿ & Wouters (vandaag Sopra Banking Software) als group controller. Vervolgens was hij tot 2008 regional financial controller voor Citigroup. Sinds 2008 was Dorsan van Hecke actief binnen verschillende managementfuncties bij Delta Lloyd Life: planning & control manager, corporate strategy officer en head of marketing.

Tom Vanham, CEO van Generali Belgium, is zeer enthousiast over zijn aanstelling: “Dorsan zal instaan voor de verdere commerciële ontwikkeling van Generali Belgium in al haar facetten, een domein dat mij persoonlijk heel nauw aan het hart ligt. Hij zal zijn focus specifiek leggen op de groei in tak 23, alsook de definitieve doorbraak in varia particulieren realiseren. Hij zal de makelaars optimaal ondersteunen bij hun digitale transformatie. Met Dorsan hebben we de ideale persoon aan boord om van onze maatschappij de favoriete partner van de onafhankelijke retail makelaar in België te maken.”

 

Contacteer ons
Bruno Peelman Perscontact/Contact presse, Generali Belgium
Bruno Peelman Perscontact/Contact presse, Generali Belgium
Over ATHORA

Over Athora Belgium N.V.

Athora Belgium (het vroegere Generali Belgium) is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf telt 400 medewerkers, bedient 530.000 klanten en biedt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen aan via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Athora Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. www.athora.com/be

Over Athora Holding Ltd.

Athora is een verzekeraar en herverzekeraar die zich focust op de Europese markt. Het bedrijf zet haar focus, kapitaal, tijd en technische expertise in om klanten een stabiel en langetermijn rendement op haar producten aan te bieden. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Belgium N.V., Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd (Bermuda). De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com.