Athora, de nieuwe aandeelhouder van Generali Belgium, bevestigt Dorsan van Hecke als CEO

Brussel – De Raad van Bestuur van Generali Belgium bevestigt de aanstelling van Dorsan van Hecke als CEO. Sinds het vertrek van Tom Vanham in november 2018 werd Dorsan aangesteld als CEO ad interim. De overname van Generali Belgium door Athora werd afgerond begin januari 2019. De nieuwe Raad van Bestuur van Generali Belgium bevestigt nu de aanstelling van Dorsan als CEO (onder voorbehoud van goedkeuring door de controle-autoriteit).

Dorsan van Hecke trad in 2015 in dienst bij Generali Belgium als Director Life, om vervolgens in 2018 Chief Distribution Officer te worden.

Eric Viet, Voorzitter Raad van Bestuur Generali Belgium: “Dorsan heeft een uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening. Hij was actief als consultant en oefende verschillende managementfuncties uit bij onder meer Citigroup en Delta Lloyd Life. Met Dorsan kiezen we voor ervaring en continuïteit. Een sterk signaal voor onze medewerkers en onze makelaars.

Contacteer ons
Bruno Peelman Perscontact/Contact presse, Generali Belgium
Bruno Peelman Perscontact/Contact presse, Generali Belgium
Over GENERALI

OVER GENERALI BELGIUM

Generali Belgium is sinds 1901 aanwezig in België. Het bedrijf bedient 530.000 klanten en verkoopt een waaier aan levens- en schadeverzekeringen via een netwerk van om en bij de 1.000 onafhankelijke makelaars. In 2018 bedroegen de totale premie-inkomsten ongeveer €685 miljoen. De activaportefeuille van Generali Belgium bedraagt ongeveer €6,5 miljard. Sinds 2 januari 2019 is Athora Holding Ltd. de nieuwe aandeelhouder van Generali Belgium. De naamsverandering naar Athora Belgium is voorzien in juni 2019. www.generali.be

OVER ATHORA HOLDING Ltd.

Athora is, dankzij haar dochterondernemingen, een specialist in het aanbieden van oplossingen in de Europese verzekeringsmarkt. Het bedrijf biedt verzekeraars oplossingen bij acquisities, de overdracht van portefeuilles en herverzekeringsmogelijkheden, om kapitaal, managementcapaciteiten of bedrijfsmiddelen beschikbaar te maken. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Generali Belgium, Athora Lebensversicherung AG, gevestigd in Wiesbaden, Athora Ireland plc, gevestigd in Dublin en Athora Life Re Ltd, gevestigd in Bermuda. De Athora groep heeft ongeveer 800 medewerkers, 800.000 polishouders en een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer €15 miljard. Voor meer informatie: www.athora.com